Miért szereltessünk klímát?

Napjainkban a klímaberendezések forradalmát éljük. Míg régen luxuscikknek számított a légkondicionáló berendezések használata, ma már alapvető háztartási cikk, csakúgy mint a mosógép vagy hűtő. Nem csak az emberek igénye növekedett meg és kényelmesebb hétköznapokra vágynak, hanem a környezethez való alkalmazkodás követeli meg tőlük, egy magasabb fokú rendszer alkalmazását.
A nagyvárosokban a betonépületek között fokozottan érvényesül a hőség. Sokan élnek többemeletes házakban, ahol nagy a forgalom és szennyezett, poros a levegő. A nagy forróságban a Nap káros hatása hatványozottan érvényesül. A szellőztetés és levegő keringetése során tulajdonképpen nem teszünk semmit csak ezt a szennyezett levegőt cirkuláltatjuk lakásunkban. Hiába hűl le este a levegő, a nappal felforrósodott betonfalak egyfajta radiátorként működve fűtenek minket.

Az egyetlen tökéletes megoldás a hűvösebb hétköznapokért egy klímaberendezés beszerelése.

1. Egészségügyi szempontok:

Sokan úgy gondolják a klíma csupán kényelmi cikk. De ez nem így van. Amennyiben otthonunkban, munkahelyünkön és egyéb olyan helyeken, ahol sok időt töltünk, a hőmérséklet nem megfelelő, megviseli szervezetünket és egészségügyi problémához is vezethet. Melegben nem tudunk koncentrálni, csökken munkabírásunk, feszültebbek leszünk. A hőséggel együtt járó verejtékezés pedig kimeríti szervezetünket és kellemetlen közérzetet is teremt. Az átvirrasztott éjszakákról nem is beszélve, amelyek hosszú távon akár komoly kockázatot is jelenthetnek egészségünkre nézve. A kialvatlanság miatt ugyanis gyengül immunrendszerünk és ezáltal számos nemkívánatos betegség előidézője lehet. Aki pedig valamilyen betegségben szenved, az különösen érzékeny a melegre és szervezete kevésbé képes tolerálni a hőséget és a vele járó folyadékveszteséget.

2. Komfortossági szempontok:

Egy légkondicionáló hűs hétköznapokat teremt a nyári nagy forróságban ezáltal jelentősen hozzájárul komfortérzetünk növekedéséhez. Kellemes levegőt teremt otthonunkban, nyugodt pihenést biztosít és közérzetünket javítja.

3. Praktikussági szempontok:

Egyszerű használat, egy gombnyomással elérhető a kívánt hőmérséklet. Nem keringeti a port, elkerülhetjük a kinti levegővel beáramló szennyeződéseket és élősködőket is, csökkentve ezáltal a szállópor mennyiségét otthonunkban. Ezáltal tisztább, higiénikusabb otthonokban élhetünk, egyúttal megspórolva a napi portalanítást is.

4. Alkalmazkodás egyéni igényekhez:

Napjainkban a légkondicionáló berendezések nagy választékának köszönhetően mindenki a saját igényeihez mérten választhat klímaberendezést, otthona méretének és elrendezésének megfelelően. Ezenkívül szinte mindent személyre szabhatunk, a hőmérsékletet, a befújt levegő mennyiségét, erősségét, irányát, a klímaberendezés elhelyezését.

5. Értéknövelő szempontok:

A beszerelt klíma készülék jócskán növeli az ingatlan értékét. Sokan az ingatlan értékesítése esetén szerelnek fel klíma készüléket.

6. Tiszta, allergén mentes levegő:

Ma már sok légkondicionáló készülék szűrőberendezéssel is rendelkezik, amely kiszűri a levegőben lévő allergizáló és pollenanyagokat, így otthonunkban tiszta és friss levegőt biztosíthatunk.

7. A klíma előnyei a vállalati szférában:

Legyen szó boltról, irodáról, üzletekről, ma már szinte alapfelszereltségnek számít a légkondícionáló berendezés. Mindenképpen pozitív profitnövelő hatással bír, hiszen a boltokban a vendég sokkal szívesebben nézelődik és hosszabb időt is eltölt, amennyiben kellemes, hűvös fogadja. Az irodaházakban dolgozó alkalmazottak esetében pedig kedvező munkafeltételeket teremthetünk, ezáltal növelve munkateljesítményüket és koncentrációképességüket.

Milyen klímát vegyek?