Miért szereltessünk klímát?

A kánikula veszélyei

Sok szó esik arról, hogy az influenza is hasonlóan szedi áldozatait mint a koronavírus viszont arról, hogy kánikula idején mennyi idős beteg hal meg vagy kerül kórházba súlyos állapotban sajnos nem beszélnek. 2003-ban Franciaországban két hét alatt 15 000 idős ember hunyt el a hosszan tartó kánikula miatt. Ezzel szemben a koronavírus két hónap alatt 9000 halálos áldozatot követelt, ami jóval kevesebb a kánikulában elhalálozottakéhoz képest. Megállapítható tehát, hogy a hosszan tartó meleg legalább olyan veszélyes mint a koronavírus. Azonban mivel a meleg nem egy ismeretlen dolog, így az nem okoz félelmet az emberekben. Azonban a miért szereltessünk klímát kérdésre a válasz: mert a hosszantartó forróság veszélyes az idősekre és krónikus betegekre.

Ha szeretnénk megvédeni idős vagy krónikus betegségben szenvedő hozzátartózóinkat a meleg elleni védekezésre és az otthonok levegőjének minőségére is nagyon fontos odafigyelnünk!

Miért szereltessünk klímát?

Egyre több klíma szükséges mert az emberek fokozatosan rájönnek, hogy ebben az időszakban  mennyire fontos otthonunk levegőjének minősége és annak hőmérséklete. Nem a klímakészülékeken fognak spórolni egy olyan vírus idején ami a tüdőt, a légutakat és az olyan krónikus betegeket támadja, akikre a vírus mellett maga a kánikula, a hosszan fennálló magas hőmérséklet is különösen veszélyes.

Egyre több klíma kell mert:

1. A klíma védi a tüdőt, a légutakat.

2. Tiszta levegőt juttat otthonába.

3. A klíma egyenletes hőmérsékletet biztosít, ezáltal védve az arra különösen érzékenyeket.

4. Javítja az alvásminőséget, ezáltal erősíti az immunrendszerünket. Sejtjeink képesek lesznek regenerálódni.

5. Hozzájárul a kiegyensúlyozott, nyugodt otthon töltött élethez ebben a nehéz időszakban.

 

Gondoljon időben szerettei egészségére! Ne várja meg a nyarat amikor már késő lesz!