Miért lett létfontosságú a légkondi szerelés?

A globális felmelegedés és következményei a 21. század embere elé állított megoldandó feladat amelyet saját maga generált az ipari forradalom és modernizáció következményeként. Manapság légkondi szerelés nélkül nem lehet átvészelni a nyarakat.

Sokan szkeptikusak a témában és úgy gondolják, hogy mindez csak a szenzációhajhász média újabb felkapott témája. De nézzük a tényeket:

 

A Föld valóban melegszik és nem a ciklikusság miatt

A Földön előfordulnak melegebb és hidegebb periódusok, amelyek az évezredek alatt váltakoznak. Azonban azzal a tudósok nagy része egyetért, hogy az utóbbi évtizedeket érintő melegedés nem ezzel a ciklikussággal magyarázható, hanem az üvegházhatású gázok növekedésével.

Növekvő szén-dioxid

A szén-dioxid mértéke a levegőben az elmúlt 650 ezer évben sohasem volt 330 PPM-nél több. Napjainkban azonban ez megváltozott. A szén-dioxid 2013-ban érte el először a 400 PPM-et. 2016-ban már nem volt olyan hónap, amikor az átlagos PPM 404 alatt lett volna.

Növekvő hőmérséklet

1906 és 2005 között a Föld átlaghőmérséklete +0,74°C mértékű melegedést mutat. Ez nem tűnik soknak, viszont földi léptékben nagyon sok. A szárazföldön szinte mindenhol magasabb maximum hőmérsékletekkel, több meleggel és hőhullámokkal számolhatunk.

Légkondi szerelés

Mi vár ránk? 

A nyarak egyre melegebbek lesznek: ha visszagondolunk a 80-as 90-es évek nyaraira emlékezhetünk, hogy akkoriban nem voltak ennyire hosszan elnyúló forró és száraz periódusok. A fokozatos melegedés miatt egyre nehezebben lehet elviselni a nyári forró hónapokat.

 

Melegebb és gyakoribb forró nappalok és éjszakák a szárazföldi területek nagy részén

Az aszály által sújtott terület növekszik

Melegebb és kevesebb hideg nappalok és éjszakák a szárazföldi területek nagy részén

Meleg időszakok / hőhullámok. Gyakoriságuk a szárazföldi területek nagy részén növekszik

Nagy csapadékot adó események/trópusi ciklonok előfordulása nő

Forrás: Országos meteorológiai szolgálat

Légkondi szerelés

Mit tehetünk?

A kérdés két dologra irányul.

Az egyik hogyan alkalmazkodjunk a változó körülményekhez, a másik pedig mit tehetünk a folyamat megakadályozásához?

Alkalmazkodás: a rendkívül forró hónapokban segítséget a légkondicionáló berendezések nyújtanak. Manapság lehetnek akármilyen vastagak a falak és jól hőszigetelt házak, egy-két nap és elviselhetetlen hőmérséklet alakul ki az otthonokban. Egyre többen költöznek lakásokba ahol szinte már alap háztartási gépnek számít a klíma. A meleg elviseléséhez az egyetlen tökéletes megoldást a hűtőbetrendezések nyújtják.

Hozzájárulás a környezet védelméhez: Mindennapjainkat próbáljuk úgy élni, hogy lássuk meg a természet szépségeit és óvjuk meg azt. Ne azért mert a társadalmi norma ezt kívánja, hanem egyszerűen magunk miatt. Klímaszerelőként például nagyon jó megoldásnak tartom a klímával való fűtést, hiszen nem keletkezik égéstermék. Napelemmel kombinálva pedig megújuló energiaforrás segítségével fűthetjük otthonunkat ráadásul mindez ingyen. Ha a természet ad mi se vegyünk el tőle!

Tegye elviselhetővé a nyarat Ön és családja számára! Szereltessen klímát és élvezze az év legszebb hónapjait!