Klíma szerelés menetrendje

Hogyan is történik a klíma szerelés? Mire kell felkészülni? Hogyan jutunk el a megrendeléstől a működő klímáig?

Helyszíni felmérés klíma szerelés során

Megkeresés után egyeztetünk a felmérés időpontjáról. A felmérés közben megbeszéljük a klímakészülék elhelyezéséhez a legmegfelelőbb és leggazdaságosabb helyet. A helyi pontosítás után a klíma szerelés időpontját egyeztetjük. Fontos számunkra, hogy ügyfeleink a lehető leghamarabb élvezhessék e megrendelt készülék előnyeit, ezért igyekszünk rövid határidőket tartani.

A klíma szerelési és karbantartási munkákat is tapasztalt, regisztrált klímaszerelő szakember végzi. Prioritás számunkra a megbízhatóság, precizitás és a gazdaságosság.

 

Beltéri egység elhelyezése

Az egyik leglényegesebb szempont amit figyelembe kell venni, hogy hova érdemes elhelyezni a beltéri egységet. Mérlegelni kell klíma szerelésnél a magasságot, a légáramlat irányát, a helyiség méretét, esztétikai szempontokat, praktikussági szempontokat és nem utolsó sorban a beltéri és kültéri egység közötti távolságot is. Szükség esetén kábel csatornát helyezünk fel a vezetékeknek, ami 50x50mm méretű, színre festhető, fehér csatorna.

Fal áttörése

Az ügyfeleink közül legtöbben a fúrástól rettegnek, de nem kell. Klíma szerelés során egy mindössze 50mm-es nyílás szükséges, ahol kettő darab réz cső (6mm és 10mm), 2db elektromos kábel és egy vízelvezető cső helyezkedik el. A nyílásra helyezzük a beltéri készüléket, így abból semmi nem látszik.

MINDEN FÚRÁS PORSZÍVOZÁS MELLETT TÖRTÉNIK!

A kültéri egység elhelyezése

A kültéri egység helye a másik kulcskérdés. Tapasztalt klímaszerelő szükséges ahhoz, hogy a legideálisabb helyet megtaláljaa. Felmérés után jön a konzol elhelyezése 5db csavarral (szigetelés esetén speciális csavarok). A készülék rezgéscsillapító gumi bakokra kerül, ami a kültéri egység rezgésének elnyelésére szolgál. Ha lehetőség van, akkor talp konzol használata.

A klíma szerelés során: 

  • Legfinomabb vákuum órával dolgozunk, ami a legkisebb hibát is kimutatja.
  • Legközelebbi áramforráshoz elektromos kábel elvezetés, szükség esetén kábel csatorna (1x1cm).
  • Készülék szerelés végeztével üzembe helyezés, kipróbálás minden funkción.
  • Tulajdonos felvilágosítása a távirányító kezeléséről és a készülék beállításairól.

Klíma szerelés további ismérvek

A klíma szerelés során minden esetben felhívjuk a figyelmet a karbantartás fontosságára. A nem megfelelően és nem rendszeresen ellenőrzött klímaberendezés veszít teljesítményéből, könnyebben meghibásodhat és a környezetbe is káros anyagokat juttathat.

További éves karbantartás

évente 1 alkalommal történik, az esedékes időpontról levélben értesítjük a tulajdonost.

Z

Klímakészülék átvizsgálása

víz elvezetés és elektromos kötések ellenőrzése.

Beltéri egységnél szűrők tisztítása

hőcserélő rész speciális szerrel történő fertőtlenítése, befújt hőmérséklet mérése.

Kültéri egység tisztítása

gáznyomás mérés ellenőrzés, csőszigetelés ellenőrzése szükség esetén pótlása.

Bármilyen további kérdése merül fel a klíma szereléssel kapcsolatban kérem keressen bizalommal!