Klíma és immunrendszer

A klíma – immunrendszer kapcsolatánál elsősorban a szervezetünket érő külső téynezőket szükséges figyelembe venni. Immunrendszerunk igen érzékeny terület viszont egészségünk védelmében kulcsfontosságú annak tökéletes működése. Megfelelő működését számos tényező befolyásolja mint étkezés, mozgás, koleszterinszint, cukorszint, bevitt vitaminok, napfény, stressz, életmód stb. 

 

Szervezetünk egy tökéletesen felépített komplex rendszer, a természet része, és ugyanúgy ahogy a természetben úgy testünkben is minden összefügg mindennel. Ha az egyensúly kicsit felborul akkor borul minden. Ezért fontos különösen a mostani időszakban, hogy egy picit jobban figyeljünk oda magunkra és környezetünkre. Folyamatosan bombázzák az embereket hogyan erősítsd az immunrendszered témákban számtalan ötletekkel -vitaminok, ételek, mozgásformák, diéták, méregtelenítés stb.

Viszont nagyon kevés szó esik a bennünket körülvevő környezetről, az otthonunkról. Szervezetünk kiegyensúlyozott működésében a külső környezet is rendkívül fontos szerepet játszik és általában elhanyagoljuk annak jelentőségét. Pedig otthonunk levegője kerül a tüdőnkbe, bőrünk azzal érintkezik egész nap, alvásminőségünket a szobahőmérséklet befolyásolja stb.

A tökéletesen működő immunrendszer külső titka a megfelelő állandó hőmérséklet és a tiszta, friss levegő. Mindkettőt könnyen elérhetjük klímaberendezéssel! 

 

Klíma és immunrendszer

Megfelelő állandó hőmérséklet:

Klímaberendezés segítségével egész évben biztosíthatjuk otthonunk állandó hőmérsékletét. Télen fűthetünk, nyáron pedig hűthetünk vele. De ha csak hűtésre és levegőtisztításra használjuk már az is  sokat jelent egészsége megőrzése érdekében.

Állandó hőmérséklet hatásai:

1. Kiegyensúlyozottabbak leszünk ha a minket körülvevő levegő ideális hőmérsékletű.

2. Stresszhatás csökken. A hosszú távú túl meleg vagy túl hideg stresszként hat a szervezetre és gyengíti az immunrendszert.

3. Javul a koncentrációképesség.

4. Alvásminőség jelentősen javul. Ha az alvás minősége nem megfelelő vagy mennyisége nem elegendő az nagymértékben gyengíti az immunrendszert ugyanis a sejtek nem tudnak regenerálódni. 

5. A hosszú távon fennálló meleg különösen megviseli a szív- és érrendszeri betegségben, valamilyen más krónikus betegségben szenvedőket és az időseket. Ezért nyáron különösen fontos a klímaberendezés használata.

 

Klíma és immunrendszer

Levegő tisztasága:

1. A tiszta levegő jót tesz a tüdőnek és a sejteknek.

2. Pihentetőbb alvást biztosít.

3. A klímaberendezés kizárja a levegőből az allergéneket, ezáltal nem terheli a tüdőt.

4. Tisztítja, szűri a benti levegőt.

5. Nincs szükség szellőztetésre, így nem engedjük be a kinti szennyeződéseket.

6. Ha klímával fűtünk nincs káros égéstermék, ezáltal globális szinten pedig hozzájárulunk környezetünk védelméhez. Tiszta környezetben élni pedig egészséges.

7. Minél többen fűtünk károsanyag-kibocsátásmentes fűtőeszközzel annál tisztább lesz a környezetünk levegője, ahol a mindennapokat éljük.

 

Szereltessen klímát és járuljon hozzá az egészséges mindennapokhoz és azok megtartásához!

 

Szereltessen klímát és erősítse szerettei immunrendszerét a pihentető alvás és a könnyedebb mindennapok elhozatalával!