Klíma beszerelés és alvás kapcsolata

Az embernek biológiai felépítésénél fogva szüksége van a mindennapi regenerálódásra, az alvásra mint természetes pihenőállapotra. Ha nem megfelelően vagy nem eleget alszunk akkor a regenerálódási folyamat csak részben valósul meg és a szervezet sérül. A sérült szervezet pedig egy idő után beteg lesz. A nyugodt alváshoz megoldás: klíma beszerelés, ha el akarja kerülni az alváshiány okozta megbetegedéseket.

Nyáron gyakran előfordul, hogy a hőség miatt nem alszunk jól. A szervezetnek ilyenkor a pihenés helyett a meleggel kell küzdenie. Így sajnos a regenerálódás sem történik meg. Egy-két ilyen éjszakát még kihever a test de hosszú távon károsodáshoz vezet. A szervezet ilyenkor egész nap ki van téve a forróságnak, ami rendkívül megerőltető számára. Ha viszont az éjszakai pihenés is elmarad az igencsak rossz hatással bír.

Az alváshiánynak és a nem megfelelő minőségű alvásnak ugyanis számos egészségügyi kockázata van. A legtöbb embernek 7-8 óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy a szervezete megfelelően regenerálódjon és működjön. Vannak akik úgy érzik, hogy kevesebb alvás mellett is ugyanúgy képesek ellátni napi teendőiket. Úgy vélik, hogy számukra kevesebb alvás is elegendő, azonban a szervezet nem így vélekedik és egészségügyi problémák léphetnek fel. Megoldás: klíma beszerelés.

Klíma beszerelés

Milyen betegségeket okozhat ha nem megfelelően alszunk?

Magas vérnyomás, szívbetegségek:

A kevés alvással és az éjszakai forgolódással a szervezet több stresszhormont termel, amelyek károsítják a vért szállító vérereket és magas vérnyomás kialakulásához vezetnek, amely pedig szívbetegséget okoz. Különösen nagy a kockázat a férfiaknál, ahol az alváshiány fokozottan növeli a szívbetegségek és halál kockázatát. Akinél pedig már fennáll a magas vérnyomás ott a nem kielégítő alvás tovább súlyosbíthatja a betegséget. Az orvosok bizonyítottan igazolják, hogy az alváshiány és a szívbetegségek szorosan összefüggnek egymással.

Nő a cukorbetegség kialakulásának esélye:

Az alváshiány növeli az elhízottság és a cukorbetegség kockázatát. Ugyanis ha nem eleget alszunk károsodik a test vércukorszintet szabályozó rendszere. Tulajdonképpen egy körforgásról beszélhetünk, mivel az alváshiány elhízottsághoz vezet, amely pedig összefüggésbe hozható a cukorbetegséggel.

Fokozatos éhségérzet, elhízás:

Ha nem alszunk eleget az étvágyat szabályzó hormonok egyensúlya is felborul. Lecsökken a leptin hormonszintje és növekedik a ghrelin hormon a szervezetben. A leptin az ún. jó hormon a ghrelin pedig az ún. rossz hormon. Minél több a szervezetben a ghrelin hormon annál nagyobb az éhségérzet. A hormonegyensúly elvesztése tehát jelentősen növeli az éhségérzetet és elhízáshoz vezet.

Depresszió:

Az alvás során ugyanazon kémiai folyamatok mennek végbe mint amelyek a hangulatunkat is befolyásolják. Ezért hosszútávon mindenképpen szoros összefüggés van a depresszió kialakulásában az alvásnak és egyáltalán a kiegyensúlyozott élethez mindenképpen elengedhetetlen a pihentető alvás.

Gyakori fejfájás:

Ez a leggyakrabban tapasztalt alváshiány miatti tünet, amivel szinte mindenki találkozott már és igen kellemetlen ha már fejfájással indítjuk a napot.

Korai halál:

kutatók összefüggést találtak a korai halál és az alváshiány között. Elsősorban azoknál a férfiaknál veszélyes a kevés alvás akik alvási apnoéban (alvászavar, ahol a légzés alvás során abbamarad) szenvednek.

Figyelemhiány, reakcióidő lelassul:

Ahogy a diákok rosszabban teljesítenek ha kevesebbet alszanak, úgy a felnőttek munkájára is kihat a kevés alvás. Koncentrációképességünk csökken, kevésbé tudnak orientálni egy feladatra. Nemcsak a munkában jár kedvezőtlen hatással az alváshiány hanem a vezetést is rendkívül negatívan befolyásolja, ugyanis a reakcióidő jelentősen lecsökken. Könnyebben szenvedhetünk balesetet ha nem megfelelően pihentük ki magunkat.

Tegyen Ön is a pihentető alvásért! Szereltessen klímát! A klíma beszerelés biztosítja az ideális alvási hőmérsékletet Ön és családja számára egész évben.

Gondoskodjon szerettei egészségéről!